Health

Omdat voeding mij interesseerde, heb ik de opleiding voor orthomoleculaire geneeskunde gevolgd. Daar leerde ik dat 70% van alle gezondheidsklachten voeding gerelateerd zijn. Daarom wil ik met voedingsadviezen en eventueel (al dan niet tijdelijk) met voedingssupplementen mensen met gezondheidsklachten helpen om klachten te verminderen of te verhelpen. De opleiding Orthomoleculair Therapeut is een intensieve opleiding. Ook steeds meer artsen, therapeuten, apothekers zien het belang in van voeding en voedingssupplementen en volgen deze opleiding. Artsen en therapeuten die werken vanuit de orthomoneculaire visie, passen naast een gezonde en evenwichtige voeding, vitamines, mineralen, plantenextracten en bio-actieve stoffen (flavonoiden, probiotica etc.) toe als onderdeel van het behandelplan.

Met mijn hulp

Ik help u met gezondheidsklachten en gewichtsproblemen, met als doel ze op te lossen of in ieder geval zoveel mogelijk te verminderen. Als Orthomoleculair Voedingstherapeut help ik u inzicht te krijgen in uw leef- en voedingspatroon. En ga u coachen naar een gezondere levensstijl, zodat u inzicht krijgt in uw gedrag en eetgewoonten. 

Zelf herstellend vermogen

Uitgangspunt daarbij is het zelf herstellend vermogen van het lichaam, zodat u de juiste voeding in juiste hoeveelheden (al dan niet ondersteund door voedingssupplementen) binnen krijgt.

Verbeteren algeheel welzijn

Met behulp van de orthomoleculaire geneeskunde worden aandoeningen van zowel acute, chronische, incidentele als structurele aard behandeld. Er wordt aan gewerkt aan een genezingsproces, zowel mentaal, emotioneel als fysiek niveau waardoor het algehele welzijn verbetert. 

Intake

De behandeling begint met een intake. Aan de hand van een anamnese en een Scanalyser health check worden de klachten in beeld gebracht. Daarbij wordt gekeken naar de oorzaken van de klachten, waarbij naast voeding ook mentale, emotionele, sociale en genetische aspecten een rol spelen.

Behandelplan

Naar aanleiding van de intake wordt een behandelplan opgesteld. In de regel is dit een plan voor drie maanden. Gedurende deze periode wordt gekeken wat verstandig is om blijvend te veranderen aan het leef- en voedingspatroon.

Nazorg

Na de behandeling weet u waar u aan toe bent en hoe u met uw klachten en problemen om kunt gaan. Zowel tijdens als na de behandeling kunt u bij mij terecht met vragen of opmerkingen. 

Wordt vergoed door de zorgverzekering - alternatieve geneeswijzen.